Having the right knowledge and understanding about childbirth helps couples to prepare physically, mentally and spiritually for labor and birth. In this 2-day course, we discuss about Gentle Conscious Birth philosophy, increasing your confidence and trust in giving birth. The class includes practice of breathing, movement and relaxation during pregnancy and labor. You can start taking this class from 6th months of pregnancy. Start now to empower yourself for easier and joyful birth!

 

What you will learn:

 

Saturday, 9.00 am - 5.00 pm

  • Why Birth matters

  • Preparing mind, body, spirit for birth

  • The power of breath and breathing techniques

  • Movements to optimize baby's position

  • Deep relaxation and hypnobirthing

  • Communication with baby in the womb

  • Affirmation, visualization and meditation

Sunday, 1.00 - 6.00 pm

  • The three keys for joyful birth

  • The roles of hormones in labor and birth

  • Signs and stages of labor

  • Active movements during labor

  • Birthing positions

  • Massage and acupressure points in labor

  • The role of a husband in labor & birth

CHILDBIRTH EDUCATION CLASS (12 Hours)

WHAT THEY SAY

"​Memasuki 10 minggu terakhir kehamilan yg serba ngebuat gue dagdigdug seerr ini, akhirnya kita berdua mutusin buat ngikut kelas persiapan persalinan di @nujuhbulanstudio . Childbirth education class namanya.

Karna ini pengalaman pertama gue hamidun dan pengalaman pertama juga buat suamik gue menghamili orang 😂, so pasti kita berdua tuh gak tau apa2 alias nol besar ttg kehamilan apalagi persalinan. Yg kita tau hamil itu ya ada bayik didalem perut gue selama 9 bulan, trus kalo udh waktunya mules ya si bayik bakalan lahir. Persalinan cuma ada 2, klo lo gak bisa normal yaudah caesar. Antara terjangkau dan menguras kantong. Antara lo mau nahan sakit dan gak mau sakit. Udah. We have no idea about anything else.

2 hari yg bener2 ngubah mindset kita. Kelas ini ngajarin dr dasar banget. Mind, body and soul. Klo kehamilan itu butuh kesadaran penuh buat ngejalaninnya. Kelahiran itu hal alamiah yg butuh diimpikan, diusahakan dan akhirnya tetep harus pasrah sama apa yg Allah tentuin. Ngubah pikiran negatif jd positif. Ngubah kata sakit jd nikmat. Ngubah kata kontraksi jd gelombang cinta. Yakin klo tubuh wanita tuh udah didesain sempurna buat ngelahirin.

 

 

-1/2-
.

"I thought #gentlebirth is all about home birth, natural birth and lotus birth. Waktu hamil Alaia dulu, sempat ikut kelas hypnobirthing tapi cabut dari sesi pertama untuk beli makan lalu nggak balik lagi karena kurang nyambung sama cara penyampaian materinya ✌🏻️😌 This pregnancy, I read more about gentle birth and found out that it's not only about natural birth, tapi melahirkan secara caesar pun bisa dilakukan secara gentle (dulu Alaia dilahirkan secara caesar karena preeklamsia).
.
Interested in knowing more about it, I registered for the Childbirth Education Class at @nujuhbulanstudio, and it really opened my eyes. That if you change the way you view birth, your experience can also change. This can be made possible by making informed decisions as the mother, such as: deciding who would be with you at the delivery room (your husband and/or doula/mother/parents/in laws/everyone?😂), how you want your husband to treat you to make you comfortable dan ga malah bikin kesel wkwk, how you want your surroundings to be like (bright/dim light, with music/silent). Selain itu, diajarkan juga berbagai gerakan untuk tetap aktif selama menghadapi kontraksi, dengan cara penyampaian yang sangat mudah diterima.
.
I highly recommend this class! Thanks so much @sintajoy & Tia!" ❤️

Childbirth Education Class